Publicat de: ricksis | 1 Iulie 2010

10 things in 7 days…

Dau răspuns intrebării primite de la isis la ultimul post, încercând să fac un Top 10 al lucrurilor care mi-au plăcut cel mai mult în scurta vacanță (deși lista e mult mai luuuuungă!…)

 1. Am văzut într-o zi un afiș despre activități pe care le puteai face în Potos (localitatea unde am stat noi). Dintre multe altele, cea care m-a atras cel mai mult a fost… parașutismul! Nu mă refer la parașutism în sensul de sky-diving (deși, dacă era în listă, cred că aș fi încercat și aia), ci la altceva… Ce se întâmplă, de fapt? Esti pe o șalupă, ți se pune o vestă de salvare și apoi te leagă de parașută cu niște curele. Și cam asta e tot, pentru că ultimul pas e accelerația. Brusc, simți cum barca îți pleacă de sub picioare și te trezești suspendat în aer. There’s no turning back now!!! Îmi pare rău numai că nu m-au lăsat să merg singur („Minimul parașutei este de 60 kg, iar tu ai 68. Poți merge însă împreună cu fratele tău”…mda). Dar chiar și așa, mi-a plăcut la nebunie.

  And... Lift off!

  Weeeeee!!

 2. Am mers cu șalupa! A doua sau a treia oară până acum. Dar nu cu orice șalupă, ci cu una care avea 350 de cai putere… Până am ajuns în larg pentru a ne putea înălța cu parașuta, tipul care o conducea mi-a făcut plăcerea de a accelera un pic mai mult decât o făcea în mod obișnuit. Pur și simplu zburam pe suprafața apei! Jesus, nu știu când am mai simțit atâta adrenalină!… Câteodată se întâmpla să sărim pe un val, iar la aterizare ne izbeam de apă.În plus, barca avea la mijloc un hublou prin care teoretic puteai vedea fundul mării, însă tot ce se observa atunci era… când suprafața apei (când barca era în aer), când spumă (când aterizam). Tot ce îmi doream era o șalupă (cu 350 de cai sau mai mult :D) și o mare!

 3. Mâncarea! Am stat la un resort de 4 stele, cu bufet suedez dimineața… dar și seara. Nimeni nu-și poate închipui ce a fost, de fapt, până nu vede. În primul rând, la fiecare masă erau atâtea feluri de mâncare, aranjate atât de frumos, încât nu știai cu ce să începi. Nici dacă ți-ai fi luat câte foarte-puțin din fiecare, tot nu ai fi putut gusta din tot. În al doilea rând, arătau atât de apetisant, că nici nu mai aveai răbdare să treci printre toate mesele pline de bunătăți ca să vezi ce altceva ți-ai mai putea lua. Mirosul era îmbietor și el. Pot să zic că am mâncat caracatiță și midii pentru prima dată (they taste like chicken :D).

  Yummy!!

  În altă ordine de idei: deserturile. Flawless! 3 feluri de torturi, 5 feluri de prăjituri, tot atâtea feluri de fructe din care puteai alege. Plus înghețată… Și pur și simplu nu îți mai venea să pleci din restaurant…

  Could you pick? Because I sure can't...

 4. Marea!… pentru că nu mai văzusem niciodată apă verde. Nu degeaba Thassos este numita „Insula de Smarald”. În excursiile pe care le-am făcut cu mașina de-a lungul coastei am văzut tot felul de golfulețe, unele mai mici, altele mai mari, unde apa mării nu era adâncă. Era ca in cărțile poștale… doar că mult mai frumos!

  Ewwww, green water! 😀

 5. Vremea!… pentru că a fost nici prea-prea, nici foarte-foarte, dar mai ales pentru că a fost atât de schimbătoare. Au fost momente în care a fost cald și bine, perfect pentru a te răcori cu o baie; apoi, imediat, vremea se schimba și apăreau nori negri. Și nici nu aveai timp să te întristezi, pentru că imediat apărea iarăși soarele. Miercuri a plouat și a fost înnorat toată ziua, însă nu mi-a păsat: am fost să vizităm Potos… și parcă a fost mai bine că a fost răcoare. Pe scurt, alternanța norilor cu soarele a ieșit cum nu se putea mai bine.

  Atos, cu capul în nori.

 6. Mi-a plăcut că am văzut câtiva arbori noi, la ei acasă, printre care: lămâi (ce-i drept, erau încă mici și verzi fructele), portocali, mandarini, smochini uriași, pomi de rodii și de kiwi, măslini, plante de aloe vera și multe altele.

  Can I reach it?

  Am uitat de leandru…

  Roz sau alb?

 7. Baieeeeee!! Am făcut baie aproape în fiecare zi, fie în piscină, fie în mare. Vroiam să înot de atât de mult timp, iar în București nu am avut încă ocazia in vara asta. Cum am ajuns pe insulă, după acel drum obositor, primul lucru pe care l-am făcut a fost o repriză de înot. Singurul lucru care nu prea mi-a plăcut a fost că pe plajă nu era nisip, cum mă așteptam eu… ci numai pietre (și nicio scoică pe care să o aduc acasă 😦 ). Am aflat după că, datorită stâncilor din care este alcătuită insula, toate plajele au fost amenajate în jurul hotelurilor și stațiunilor. Însă în aceste locuri există un fel de „limbi” de beton pe care să intri în apă fără a te înțepa in pietre sau in aricii de mare de care poți da. Iar pe plaja unde am făcut eu baie era un ponton de vreo 30 de metri în largul mării, de unde puteai sări :D…

  Oops!

 8. Am jucat în premieră domino! În ziua în care a plouat mult, celor de la hotel le-a venit repede ideea de a ne distra un pic. Copiilor mici le-au dat câte o foaie albă și creioane de colorat. De fapt, și-a ales fiecare ce a vrut: table, remi, șah, biliard, iar eu cu frate-meu ne-am „băgat” cu un sârb și doi englezi la un joc de domino. Știu, știu, se joacă de obicei în 4 persoane, dar și așa a fost interesant.

  It's harder than it looks.

 9. Am putut să văd toate meciurile de fotbal de la Campionatul Mondial. Eh, nu chiar pe toate, pentru că până la urmă eram în vacanță… Însă la hotel se transmiteau pe un LCD, în lobby, toate meciurile de după-amiaza, iar afară, lângă piscină, meciurile de seara. Pentru că frate-meu a ghicit cât se va termina meciul Argentina – Grecia (2-0), am câștigat de la gazdele noastre și o sticlă de vin! Trebuie să recunosc că nu sunt așa de mare microbist, pentru că fotbalul nu-mi place deloc (I’d rather go with volleyball or basketball). Însă o dată la doi ani, la început de vară, fac o excepție :D.
 10. Am văzut un sat grecesc în adevăratul sens al cuvântului: Theologos. Ce m-a impresionat cel mai mult a fost poziția acestuia… adică centrul insulei, pe un relief muntos, format numai din stânci. Străzile erau in panta, de vreo 3 metri lățime, un pic mai late decât o mașină. Casele, mici și dărăpănate sau mari și aranjate. Contrast. Și cum mergeam pe acolo, ghici cu cine ne-am întâlnit? Pisici!!! dar grecești :P.

  Kittens!!

Cam așa am petrecut eu o săptămână… And I’d do this again.

P.S. : Am luat și o diplomă!

Diplomă 😛

Anunțuri

Responses

 1. Kalispera! 🙂

  Primul lucru pe care-l fac cand dechid pc-ul este sa intru pe blogul tau. Citesc mai multe bloguri ale adolescentilor..insa al tau m-a impresionat atat de tare incat nu este in inima mea ci este inima mea .. Nu te cunosc personal, insa mi-ar face o deosebita placere…dar, pana la o probabila intalnire face to face…mi-ar placea sa citesc un nou post despre cum se desfasoara o zi din viata ta!

  • Deocamdată pot zice foarte pe scurt cum se vor petrece următoarele mele zile. Astăzi am fost în oraș cu cineva foarte drag. Mâine va trebui să caut izopren și să îmi fac bagajul, pentru că duminică la prima oră plec pe munte cu cortul, la Piatra Craiului (Retezat) cu niște colegi :D. Cand mă voi întoarce, voi povesti cu de-amănuntul o zi din viața mea.
   Mulțumesc pentru tot ce mi-ai zis :). Voi încerca să fiu și mai activ, doar e vacanță, nu? Și tot pentru că este vacanță, am tot timpul din lume pentru o întâlnire face to face :P.

 2. Ou eeem giiii! :X
  Atââât de tareee : o3.
  God : (.

  PS. îţi dau eu o scoică, dacă vrei.
  De acum muuulţi ani când am fost la mare.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: