Publicat de: ricksis | 3 Septembrie 2010

Aventuri la 30 de kilometri de Brașov

Am primit în sfârșit pozele din Piatra Craiului, excursia pe care am făcut-o la început de iulie. Nu pot să spun decât că a fost genial. De când am plecat din gară de la București, până când am ajuns înapoi în gară. Am jucat cărți în tren, pe un izopren desfășurat. Ne-am uitat de 10 ori în tren la vreme, de fiecare dată am aflat că va fi soare, iar când am ajuns acolo, ploua. Drumul? 4 ore din gară de la Brașov până la cabană.

Cabana Curmătura, mai precis… Am stat 3 nopți, dintre care eu mi-am petrecut 2 în cort. Dar, mi-a venit o idee. Sunt atât de multe de povestit, încât nici nu știu dacă am atât loc într-un post. Ce-ar fi dacă aș pune poze, în ordine cronologică, să ne descrie drumul? Iar dacă nu înțelegeți ceva, mă puteți întreba…

Plaiul…
Drumul…

Cabana...

Cortul...

Ghemetocul de blană…

Saint-Bernard-ul (unul din cei doi)

Defileul...

Me!

Schitul...

Refugiul...

Aș fi vrut să îmi cer scuze pentru că nu erau aranjate pozele… Am stat vreo două ore să le pun cumva astfel încât să arate frumos, dar WordPress-ul nu mă lăsa. Până m-am gândit să inserez un tabel din Word… and things got so much easier.

De la Refugiul Dianei, după 3 ore de mers, am făcut o pauză de masă. Conservele le aveam pregătite. Apoi am luat-o în sus. O urcare de aproximatic 40 de grade, mult mai grea decât prin ce trecusem până atunci. Și iată spre ce ne îndreptam.

Ceața...

O urcare din ce în ce mai abruptă. Grohotiș necruțător. Înca 3 ore până la Vf. Ascuțit. Însă când ajungem… Take a look at this.

Vf. Turnu (unde se vede curcea albă)

Zărnești (adică până unde am putut merge cu trenul)...

Nu știu chiar ce vârf e :D.

Refugiul Vf. Ascuțit (2150m)

Am făcut traseul, care pe hârtie era de 12 ore, în numai 10. De sus, de la refugiu, am coborât la cabană pentru un vin fiert.

Ceea ce trebuie neapărat povestit este întoarcerea. Am pornit 4 băieți pe traseul de 3 ore, sperând să prindem acceleratul de la 4 fără. Era soare, eram în mânecă scurtă. Însă abia plecăm de la cabană și începe o ploaie torențială… Am căzut toți de acord să nu ne scoatem pelerinele atunci, pentru că eram sub adăpostul pădurii… dar nici pădurea nu a rezistat mai mult de 5 minute.

Coboram prin noroaie și pietre alunecoase. Eu m-am oprit să îmi scot ceva să pun pe mine,i cu toate că eram deja ud până la piele… Adică mi-am dat rucsacul de 25 de kilograme jos. Alex a luat-o înainte, dar imediat l-am văzut că vine înapoi, strigând „Ursul!! URSUL!!!”. Eu eram cu rucsacul desfăcut, nu aveam cum să îl pun în spate, iar ei au luat-o la fugă în sus.

Pot să zic că mie nu mi-e așa frică de urși :D… Adică, până ce nu voi avea vreo interacțiune mai urâtă cu ei. Știu metode prin care poți scăpa de un urs, aflate pe pe Discovery Channel. Însă nu-l mai văzusem pe Alex atât de panicat niciodată. Mi-am luat repede bagajul cu mâna și am alergat după ceilalți. Omul se jura că a văzut puiul de urs, iar maică-sa trebuia să fie prin apropiere. Am dat drumul lamaxim tuturor telefoanelor, cu gând să îi speriem, dar „la pièce de résistance” a fost atunci când am început să cântăm „Deșteaptă-te, române!”.

Așa că, imaginați-vă… 4 băieți uzi până la piele, care nu au nicio treabă cu muzica, mai degrabă urlând decât cântând imnul național, alergând să iasă din pădure în drumul forestier.

Trecusem eu în față. Căutam marcajele pe măsură ce înaintam. La un moment dat, trebuia să o luăm printr-un torent, cam la ora 7 în direcția de mers… Doar că poteca se continua în față, iar eu nu am băgat de seamă că drumul se bifurca.

Am străbătut înca 10 minute pădurea. Băieții îmi tot ziceau că nu mai sunt marcaje, nici eu nu vedeam niciunul…. Până am ajuns la un dead-end, sub o cascadă. Panicat, Alex deschide GPS-ul de pe telefon. Nu era semnal, eram prea aproape de stâncă.

. . .

Am luat-o înapoi, deja un pic răgușiți din cauza țipetelor. „MARCAJ!!!!” strigăm toți deodată. Vedem linia albastră. Ne grăbim.

În jumătate de oră eram pe drumul forestier, cu ploaia torențială care cădea peste noi, băieții în mânecă scurtă și uzi până la piele. Nu cred că mai trebuie să zic că nu am mai prins trenul de 4 fără…

Și din nou în gară, la Brașov.

Deci… Întrebări?

Anunțuri

Responses

 1. Interesant blog….Bravo

 2. Superbe pozele si blogul 😀

  • Pozele nu le-am făcut eu, am fost atât de grăbit la plecare încât am uitat cardul de memorie de la aparatul meu în calculator. Îi transmit complimentele lui Alex :D.
   Iar apropo de blog, mulțumesc.

 3. Doamne, ce superbă e România! Cât despre drumeţie, wow! Se vede că te uiţi la Man vs Wild. Ăsta e un vis al meu, să merg ca Bear Grylls în toate locurile sălbatice ale lumii, să dau peste tot felul de obstacole. Mi-ar plăcea să trăiesc experienţa ta cu ursul, de exemplu. După ce ţi-am citit o mare parte din blog, constat că avem foarte multe în comun.

  • Da, deci Bear Grylls e chiar genial.
   Iar acum a început seria nouă, „Tehnici de Supraviețuire Urbană”. Abia aștept :D.

 4. […] conştient, dar nu total. După ce am citit ultimul post de pe blogul lui Ricksis’, adică acesta, mi-am dat seama cu adevărat unde trăiesc. Citiţi post-ul, […]

 5. pisicaaa! vreau si eu pisicaaaaaaaaa! :[

  • Hehe, era grasă și blândă. Am jucat cărți într-o seară și nu a plecat de la mine din brațe timp de vreo 3 ore.

   • moa. vreau si eu! eu am gasit un pisoi, da’ nu ma lasa mama sa-l iau in casa… si ma joc cu el afara .

   • Sincer? Vreau și EU. Adică, uite, să te trimit la un articol mai vechi de-al meu.
    Și eu am numai pisici pe la bloc, însă niciuna nu e atât de îngăduitoare încât să mă lase să mă joc cu ea. Selfish little animals!

 6. Genial, îţi jur :x.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: