Publicat de: ricksis | 19 Septembrie 2010

Rome, checked! (day 1)

Yep, am fost la Roma, a treia capitală bifată pe lista mea. Dacă stau să mă gândesc mai bine, și Vaticanul este un stat, deci am ajuns la numărul patru :D.

Daaaar, să începem cu începutul.

Nu mai zburasem până acum cu avionul. Am văzut toate episoadele posibile din seria „Air Crash Investigation” de pe National Geographic, deci știam în teorie ce s-ar putea întampla în timpul unei curse cu avionul. În schimb, ce nu am văzut la televizor era decolarea. Nu poți simți golul din stomac de acasă, de pe canapea.

După o întârziere a zborului de 3 ore, ne-am urcat în sfârșit în avion. Ne-au fost prezentate măsurile de siguranță și pe urmă ne-am pus în mișcare: încet, până pe pista de decolare. Apoi, dintr-o dată, max throttle! În 20 de secunde, am părăsit solul.

Zborul a fost plăcut. Îmi imaginasem ferestruicile ceva mai mari, dar priveliștea a fost oricum genială. La 9000 de metri erau nori din-aceia („altostratus” de nu știu care) , pe care de jos îi vezi plați. Sunt atât de subțiri, în comparație cu suparața lor. Am trecut imediat prin ei. Apoi… Nu se mai vedea decât o mare albă, nesfârșită.

Zăpadă!

Am aterizat în cel mai mare aeroport din Roma. Imens locul ăla. Aveam să fac cunoștință mai bine cu el mai încolo. Am luat apoi trenul până în centrul Romei și pe urmă metroul. Nu mi-a plăcut deloc metroul la ei. Din simplul fapt că stațiile erau de 3 ori mai scurte ca la noi. Nu termina bine robotul să zică „Prossima fermata” („Următoarea stație”) că și opream.

Cum am ajuns târziu în prima zi la hotel, nu am plecat să mai vizităm nimic, ci am mers prin magazine. Și am mâncat cea mai buna Lasagna :D.

Anunțuri

Responses

 1. Frumos. Să înţeleg că merită vizitată Roma…

 2. Ahh…poza e geniala!

 3. data viitoare ma iei cu tine!

  • Nu o să mai scap de tine, nu? 😀

   • Clar nu mai scapi! :))

 4. Damn, şi eu vreau să merg cu avionul : O3.

  • E foarte tare. Îți doresc să zbori cât mai repede.

   • Ah, mi-aş dori, dar nu prea am unde… :-<
    Când am avut ocazia nu s-a putut, iar acum…

   • Iar acum…? Și cum nu ai unde. Încă nu știu în ce oraș stai, dar să știi că poți lua curse interne oricând. Uite, ia-ți bilete pentru un week-end: pleci dimineața, vii seara :P.

   • Uh :)).
    Ar merge chestia, dar nu am bani :-S.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: